Resim

Davetli Konuşmacılar

ResimMark - Edward Pogărăşteanu - Romanya


Dr. Mark - Edward Pogărăşteanu 2010 yılında  "Iuliu Haţieganu" University of Medicine and Pharmacy'de tıp hekimi ünvanını aldı. Carol Davila University of Medicine and Pharmacy'de 2012 yılında doktora eğitimine duyusal bir ara yüzle donatılmış biyonik el ekso protez: teknik yenilikler ve fonksiyonel sonuçlar isimli çalışması ile başladı. Prof.Dr. Adrian Barbilian danışmanlığındaki tezini başarıyla tamamladı.2014'ten 2017'ye kadar, Dr. Pogărăşteanu, aynı fakültede rehabilitasyon için yardımcı sistemler ile ilgili bir projede araştırmacı olarak çalıştı.2011'den bu yana Dr Pogărăşteanu ortopedi cerrahı olarak çalışmaktadır. 2017 yılında  Carol Davila University of Medicine and Pharmacy'de öğretim üyesi oldu.




Matija Štrbac - Sırbistan
Resim


Matija Štrbac, 2010 ve 2011 yıllarında Belgrad Üniversitesi, Elektrik Mühendisliği Fakültesi'nden sırasıyla B.Sc. ve M.Sc. derecelerini almıştır. 2011 yılında, aynı fakültede, elektrik stimülasyonunun otomatik kontrolünü sağlayacak olan bilgisayarlı görsel sistemin geliştirilmesine odaklanan çalışmaları ile doktora derecesini tamamladı. Ekim 2017'de Prof. Dejan Popović'in danışmanlığını yaptığı tezini başarıyla savundu. 2012'den 2015'e kadar, Dr. Štrbac rehabilitasyon için yardımcı sistemler ile ilgili bir projede Elektrik Mühendisliği Okulunda Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2013 yılında FES ile üst ekstremite rehabilitasyonu ve multi-DoF el protezinden gerçek zamanlı proprioseptif ve duyusal bilgi sağlayabilen elektrotaktil geri bildirim arayüzü geliştirilmesi ilgili projelerde baş araştırmacı olarak Tecnalia Serbia Ltd. şirketi için çalışmaya başladı. Matija, 2016 yılında Tecnalia Serbia Ltd. şirketinin yöneticisi oldu.


Petko Kiriazov - Bulgaristan

Resim

Petko Kiriazov matematik / makine mühendisliği alanında mezun oldu ve yüksek lisans ve doktora derecelerini Bulgaristan, Sofya Üniversitesi'nden aldı. 25 yıldan uzun bir süredir Bulgar Bilimler Akademisi, Mekanik ve Biyomekanik Enstitüsü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bugüne kadar birkaç yıl boyunca Dr. Kiriazov aynı zamanda ders vermekte ve dinamikler, kontroller ve optimizasyonlar konusundaki uzmanlığı ile doktora öğrencilerinin eğitimine destek  vermektedir. Dr.Kiriazov, Avrupa ve ötesindeki birçok üniversitede çeşitli konularda araştırma ziyareti bursu aldı. Buna bağlı olarak birçok araştırma ve inovasyon projesine katıldı. Uzmanlık alanı, çeşitli tip mekanik ve biyomekanik sistemlerin Dinamikleri, Kontrolü, Tasarımı, Tanımlaması ve Optimizasyonu konularındadır. Dr.Kiriazov 50'den fazla konferans ve dergi makalesi yayınladı. Ana araştırma odağı, on yıldan fazla bir süredir Motor Kontrol ve İnsan Hareketinin Öğrenilmesi olmuştur. Özellikle Serebral Palsili, Parkinson Hastalığı veya İnme sonrası kişilerin motor rehabilitasyonu ile ilgilenmektedir. 


Levent Buş - Kosova

Resim

Levent Buş, 2002 yılında Trakya Üniversitesi, Ortez – Protez Bölümü ve 2018 yılında Rezonanca Tıp Fakültesi, Fizyoterapi Bölümünü bitirmiştir. 2001-2003         yılları arasında ‘Filizler’ Kültür ve Sanat Derneği Başkanlığını yapmış daha sonra 2005–2009 yılları arasında ‘MESK’ Çok Uluslu Kosova Derneği Başkanı olarak görev yapmıştır. 2006-2012  yılları arasında Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Yönetim Kurulu Üyesi ve MKYK üyesi, 2009-2010   yılları arasında Merkez Seçim Komisyon Üyesi, 2011-2015      yılları arasında Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Siyasi Danışmanı, 2012–2015 yılları arasında Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Prizren Şube Başkanı ve 2014–2018 yılları arasında Prizren Belediyesi Meclis Başkan Vekili olarak görev yapmıştır. 2018 yılından bu yana Kosova Parlamentosu Meclis Başkanı Danışmanlığı görevine devam etmektedir.



Nikos Karavidas - YunanistanResim

Nikos Karavidas, 2007 yılında Yunanistan'daki Attica Üniversitesi'nden Fizyoterapi alanında lisans derecesini ve 2011 yılında İngiltere'deki Cardiff Üniversitesi'nden Spor Fizyoterapisi alanında yüksek lisans derecesini aldı. 2011'de aşağıdaki eğitim kurslarına katıldı; SEAS I kursu (Milan, İtalya, 2012), Schroth BSPTS C1 kursu (Barcelona, İspanya, 2014), Schroth BSPTS C2 kursu (Zwolle, Hollanda, 2015), Schroth Best Practice kursu (Nijmegen, Hollanda, 2015), McKenzie Yöntemi ( Atina, Yunanistan, 2015) Resmi Schroth BSPTS Eğitmeni (2017), Schroth ISST kursu (Bad Sobernheim, Almanya, 2018). Nikos, omurga deformasyonlarının konservatif tedavisinde uzmanlaşmış olan Yunanistan'daki “Schroth Scoliosis & Spine Clinic” in sahibidir. Schroth BSPTS by Dr. Manuel Rigo, Schroth Best Practice by Dr. Hans Rudolf Weiss, Schroth ISST by Axel Hennes tarafından dünya genelinde yaygın olarak sertifikalandırılmış çok az sayıda fizyoterapistten biridir. Society on Scoliosis Orthopedic and Rehabilitation Treatment (SOSORT), International Research Society of Spinal Deformities (IRSSD) and European Spine Society (Eurospine) dernekleri üyesidir.



Remzo Dedic – Bosna HersekResim


Remzo Dedić, Bosna Hersek, Mostar Üniversitesi, Makine Mühendisliği Fakültesi, Bilgisayar ve Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde profesör ve fakülte dekan yardımcısıdır. 1991 yılında Mostar Üniversitesi, Makine Mühendisliği Fakültesi'nden Ph.D. derecesini almıştır. 2000 yılında Glasgow Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü, Glasgow, İskoçya, Birleşik Krallık’ta Fitzroy - Maclean bursu almıştır. Daha sonra Carnegie Mellon Üniversitesi, Robotik Enstitüsü, Tıbbi Robotik Laboratuvarı, Pittsburgh, Pennsylvania, ABD, 2003/4 Fullbright Bursu almıştır. Verdiği dersler şunlardır: Mekanizmalar Teorisi, Kaldırma ve Taşıma Makinaları, Hidrolik Sistemler ve İmalat süreci. Üç kitabın yazarlığını yapmış ayrıca üç kitapta da ortak yazarlardan biridir. Otuz beş bilimsel makalenin yazarı veya ortak yazarıdır. Çeşitli araştırma projelerinde koordinatör ve araştırmacı olarak görev alarak yaklaşık otuz projeye katılmıştır.

Remzo Dedic, H2020 Akıllı, Yeşil ve Entegre Ulaştırma Programı Komisyon üyesidir.





Turgut Akgül - TürkiyeResim

Dr. Turgut Akgül, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden 2005 yılında mezun olmuştur. “Erken Başlangıçlı Omurga Eğriliklerinde Uzayabilen Rod Uygulamaları” isimli tezi ile İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda 2011 yılında uzmanlığını tamamlamıştır. Kalça Diz Artroplasti Derneği, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyi (TOTEK), Türk Omurga Dernegi (TOD), TOTBID (Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birligi Dernegi), TOTDER (Türk Ortopedi ve Travmatoloji Dernegi), The Scoliosis Resaerch Society (SRS), Eurospine, The Spine Society of Europea derneklerine üyedir. Journal of Turkish Spinal Surgery dergisinde Sekreterlik görevi yapmakta ve Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Dergisi Bilimsel kurulunda bulunmaktadır. 2011-2012 yılları arasında Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Dr. Akgül, 2012 yılından bu yana İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda uzman doktor olarak görev yapmaktadır.

 

 Hakan Uysal - TürkiyeResim

H. Hakan UYSAL, 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'ndan mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktorasını Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde yaptı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcısı ve Ortopedik Protez & Ortez Program Başkanı olan Uysal, aynı zamanda Türkiye Protez-Ortez Bilim Derneği Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir. İlgi alanları arasında diyabetik ayak, mobil oküler protezler ve skolyoz olan UYSAL, evli ve bir kız babasıdır.








Gülnur Öztürk - TürkiyeResim

Lisans eğitimini 1993 yılında İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünde yaptı. Yüksek lisans 1997 yılında aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsü Egzersiz Fizyolojisi bilim dalında tamamladı. Doktorası ise Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoloji AD’da 2010 yılında bitti.

Çalıştığı alanlar: 1997 yılında bir yıl Beşiktaş Spor Kulübü Bayan Voleybol A Takımında spor fizyoterapisti,1997-2004 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi AD El Cerrahisi bilim dalında el terapisti, 2004-2007 yılları arasında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon AD’da el terapisti olarak görev aldı. 2011 yılından itibaren Trakya Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde Dr. Öğretim üyesi olarak çalışmaya devam etmektedir.

6-9 Mayıs 2018 tarihinde Pamukkale Denizli’de yapılan 5. Ulusal El Rehabilitasyonu Kongresinde kongre başkanlığı yapmıştır.

2016 yılında başladığı ve bilimsel bakış açısı ile yaklaştığı “Nefes” çalışmalarına çeşitli seminer ve atölye uygulamaları ile sürdürmeye devam etmektedir.


Safiye Özkan - TürkiyeResim

Safiye Özkan, Lisans eğitimini 1995 yılında İstanbul Üniversitesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünde tamamladı. “Doğumsal Brakial Pleksus Yaralanmalarında Prognoz” isimli teziyle Yüksek lisans eğitimini 2003 yılında İstanbul Üniversitesi, Çocuk Nörolojisi alanında tamamlayan Özkan, 2014 yılında Hacettepe Üniversitesi, Protez Ortez Biyomekanik alanında “Tibialis Posterior Tendon Transferi Uygulanmış Hastalarda Geç Dönem Fizyoterapi Sonuçları” isimli tezi ile doktora eğitimini tamamladı.

Türkiye Fizyoterapistler Derneği, El Terapistleri Derneği ve Çocuk Fizyoterapistleri Derneğine üye olan Özkan, 1995 yılından bu yana İstanbul Tıp Fakültesi, Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı’nda görev yapmaktadır.



Burçin Akçay - Türkiye

1981 İzmir doğumludur. Lisan programını 2003 yılında, yüksek lisans programını ise 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi veResim Rehabilitasyon Yüksekokulu’nda tamamlamıştır. Yüksek lisans tezi “Mekanik Bel Ağrılı Hastalarda Dizin Fonksiyonel Durumunun Değerlendirilmesi” üzerinedir. Yüksek lisans
eğitimi üzerine uzun yıllar özel sektörde ortopedik ve nörolojik rehabilitasyon alanlarında çalışmıştır. 2008 yılında Almanya’da “Three-Demensional Scoliosis Therapy According to Katharina Schroth” ve “Modern Techniques and Basic Standarts in Conservative Scoliosis Management”, İtalya’da “SEAS (Scientific Exercises Approach to Scoliosis)” eğitimlerini alarak skolyoz çalışmalarına başlamıştır ve halen skolyozun konservatif tedavisi üzerine çalışmalarına devam etmektedir. Doktora programını “Adölesan İdiyopatik Skolyozlu Hastaların Konservatif Tedavisinde Üç Boyutlu Skolyoz Egzersizleri ve Denge-Koordinasyon Egzersizlerinin Etkinliğinin Araştırılması” konulu tez çalışması ile 2017 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nda tamamlamıştır. 2018 yılından bu yana Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde doktor öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.



Nilgün Bek - TürkiyeResim

Nilgün Bek, Lisans eğitimini 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu’nda tamamladı. Yüksek lisans eğitimini 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında tamamlayan Nilgün Bek, doktora eğitimini aynı enstitüde “Konjenital Talipes Ekinovarusta Fizyoterapi Rehabilitasyonun Etkinliğinin Araştırılması” isimli teziyle 2000 yılında tamamlamıştır.

Ortezler ve Biyomekanik, Ayak-Ayak Bileği Problemlerinde Fizyoterapi Yaklaşımları, Konjenital ve Edinsel Pediatrik Patolojiler alanlarında çalışan Nilgün Bek, Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde profesör olarak ve Hacettepe Üniversitesi, Podiatri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yapmaktadır.





Fatih Erbahçeci - TürkiyeResim

1983 Yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'ndan mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini 1990 yılında doktora eğitimini 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsünde tamamladı. İlgi alanı Protezler ve biyomekani olan Fatih Erbahçeci Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi, Protez-Ortez ve Biyomekanik Ünitesinde profesör olarak çalışmalarına devam etmektedir. Halen Türkiye Protez-Ortez Bilim Derneği Başkanlığı görevini yürütmektedir.




 

İsmail Gencer - TürkiyeResim

          1981 İstanbul doğumludur. Mesleki eğitimini 1999 yılında Bahçelievler Meslek Lisesi Ortez – Protez Teknisyen Okulunu bitirdikten sonra aynı sene çalışma hayatına Bioaktif Ortopedi’de başlamıştır. 1999 yılında başladığı mesleki hayatına, atölyenin her kademesinde her bölümünde çalıştıktan sonra 2008 – 2012 yılları arası aynı şirkette atölye sorumlusu olarak devam etmiştir. 2012 yılında kurucu ortaklığı ile Aktif Ortopedi’yi kurup atölye sorumlusu olarak 1 yıl devam ettikten sonra, 2013 yılında halen devam etmekte olduğu Hedef Ortopedi’yi kurmuştur.

          Protez – ortez yapım uygulamalarının yanında skolyoz – kifoz hastalıkları ve bunun ortezlenmesi ile ilgili çalışmalarını yoğunlaştırarak 2012 yılında Dr. Weıss (Gensıngen Brace ) ve 2018 yılında Dr. Rıgo’dan ( RSC Brace ) eğitim sertifikalarını alarak skolyoz ortezlemesinde çalışmalarını geliştirmiştir. 2015 yılı itibariyle yurt dışındaki bütün Sosort kongrelerine ve yurt dışındaki skolyoz değerlendirme, ortezleme çalışmalarına katılmış olup eğitim ve uygulama sertifikalarına sahiptir. Halen kurucusu olduğu  Hedef Skolyoz Korse uygulama merkezinde çalışma hayatına devam etmektedir.



Ayşe Numanoğlu Akbaş - TürkiyeResim

Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulundan 2006 yılında mezun oldu. 2010 yılında uzmanlığını Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalında tamamladı. 2012 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu'na öğretim görevlisi olarak atandı. 2013 yılında Serebral Palsi’de “Bobath Nörogelişimsel Tedavi Yaklaşımı-NDT” ile ilgili uluslararası sertifikalı kursu tamamlayarak Bobath Terapisti unvanını aldı.  2016 yılında doktorasını Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalında tamamladı.

2017 yılından itibaren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde Öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Çalışma alanları Riskli Bebek, Serebral Palsi, Spina Bifida, Down Sendromu gibi pediatrik problemlerin fizyoterapi ve rehabilitasyonudur. Evli ve bir çocuk annesidir.



Ahmet Erkılıç – TürkiyeResim

 Ankara Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nden 1980 yılında mezun oldu. 1985 yılında Erciyes Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nde “Dalak Travmalarında Koruyucu Operasyonlar ve İmmün Sistemdeki Önemi” isimli teziyle Genel Cerrahi alanında uzmanlık eğitimini tamamladı. 1986-1990 yılları arasında Zonguldak Çaycuma Devlet Hastanesi, 1990-2004 yılları arasında Gaziantep – Nizip Devlet Hastanesi, 2004-2016 yılları arasında Gaziantep – Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde uzman doktor olarak çalıştı. 1995-1999 yılları arasında Nizip Devlet Hastanesi Başhekimliği görevi yapan Erkılıç, 2016 yılından bu yana Gaziantep – 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde görev yapmaktadır. Çalışma alanları Genel Cerrahi ve yanık konularıdır.




Kezban Bayramlar - TürkiyeResim

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’ndan mezun oldu. 1989-1993 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda fizyoterapist olarak çalıştı. 1993 yılında araştırma görevlisi olarak Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Protez ve Biyomekanik Ünitesi’nde göreve başladı. 1994 yılında bilim uzmanlığı, 1998 yılında doktora derecelerini alarak, aynı yıl yardımcı doçent kadrosuna atandı. 2003 yılında doçent, 2010 yılında profesör unvanını aldı. 2014 yılına kadar Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Protez ve Biyomekanik Ünitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2014 yılında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’ne öğretim üyesi olarak geçti. Halen Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyesi olarak görevlerini sürdürmektedir.



Hüsein Hüseinov - BulgaristanResim                                    

2007 yılında İstanbul’da Ortopedi Teknisyen sağlık meslek lisesinden mezun olmuştur. 2014 yılında Varna Tıp üniversitesinden Tıp Hekimliği ünvanını almıştır. 2015-2017 yılları arasında Almanya’da Berlin şehrinde dil eğitim aldı. Ortez Protez teknolojilerini yakından takip etmiştir. 2017 yılında Varna şehrinde Hedef Protez Bulgaristan kurucularındandır. 2018 yılında Genel Cerrahi dalında uzmanlığına başlamıştır.









Deniz KaraşahinResim

Deniz Karaşahin, endüstriyel tasarımcı, önce hi-fi ses sistemleri üzerine çeşitli ürünler geliştirdi zaman içerisinde medikal ve hızlı prototipleşme konularında uzmanlaştı. İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi‘nde eğitim görevlisi olarak çalıştı. T.C. Kalkınma Bakanlığı Üretimde Paradigma Değişikliği: 3 Boyutlu Yazıcılar Projesi’nde danışman olarak çalıştı.  Uluslararası 2 patenti, 3 tane tasarım ödülü bulunmaktadır.

Kendisi Osteoid Sağlık Teknolojileri firmasında protez/ortez alanında atel, protez soketi ve skolyoz/kifoz korsesi gibi çeşitli cihazların, yenilikçi teknolojiler ile tekrardan, harmanlanarak üretilmesi ve yaygınlaştırılması konularında çalışmaktadır.




 



Bu içerik 03.07.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 2159 kez okundu.